Хейг: Великобританія не визнає референдум в Криму

Санкції Європейського Союзу щодо заборони на в`їзд та замороження активів будуть стосуватися не лише представників Росії, але й кримських керівників через проведення незаконного референдуму про відокремлення півострова від України.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив журналістам міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейг перед засіданням Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ 28 країн-членів, яка має обговорити питання санкцій Євросоюзу проти тих, хто сприяє анексії Криму Росією.

Читайте такожМЗС Великобританії обіцяє, що світ не залишить Україну

Відео дня

”Я сподіваюся, що ми досягнемо згоди щодо замороження активів та заборони на поїздки. Я маю надію, що в списку будуть представники Росії, а також представники Криму. Водночас ми маємо тримати відкритими дипломатичні канали”, - сказав Хейг.

Він додав, що Велика Британія не визнає так званого референдуму у Криму. ”Ми не визнаємо референдум у Криму як законний, легітимний чи такий, що має значення. Будь-який референдум, який проводиться за кілька днів, без справжньої кампанії, без доступу на територію Криму керівництва України – не має довіри до такого заходу”, - сказав глава МЗС Британії.