Россия сняла все ограничения на украинскую продукцию для Крыма / google.ru/maps

Россільгоспнагляд РФ заявляє, що перешкод для ввезення української продукції на територію окупованої Криму не існує.

Про це заявив в ефірі кримського бюро радіо Голос Росії заступник керівника управління Россільгоспнагляду по республіці Крим і Севастополю Юрій Єпанов, передають «Новини Криму».

Він зазначив, що у зв'язку з нестабільністю поставок через поромну переправу через погодні умови, а також щоб уникнути недопущення дефіциту продуктів харчування і підвищення цін уряд півострова звернувся до Россільгоспнагляду з проханням дозволити українським підприємствам, навіть неатестованим, завозити свою продукцію до Криму.

Відео дня

«Сьогодні на кордоні ми пропускаємо всі підприємства України, стежимо за тим, аби не було перефасовки. Основним пунктом вимоги у нас є можливість огляду автотранспорту та вантажів, які вони перевозять. Тому, якщо везуться з неатестованих підприємств, то доводиться моніторити повністю продукцію», - сказав Єпанов.

Читайте такожРосія продовжує блокувати поставки до Криму м'яса і молока з УкраїниВарто зазначити, у зв'язку з настанням зимового періоду у Росії виникає проблема постачання анексованого Криму продуктами, оскільки єдиний шлях через Керченську протоку не буде функціонувати. В портах Росії і Керчі постійно виникають величезні черги з автомобілів.

Раніше в Росії заборонили постачати в Крим українську продукцію, але після прохань влади півострова частково зняли заборону.

Читайте такожДержветфітослужба України викрила Россільгоспнагляд у брехні