Обсяги вилову хамси впали на 90% / cit.ua

Обсяги вилову хамси, за словами директора риболовецького господарства «Біла Русь» Олександра Горбачевського, впали на 90% порівняно з минулим роком, і з чотирьох керченських підприємств, що займаються промислом хамси, у море сьогодні виходять лише два: «Біла Русь» і рибколгосп «1 травня», повідомляє Крим.Реалії.

«У нас з трьох суден працює тільки одне. Привозить всього п'ять-сім тонн, а раніше було 25-30, і то, щоб вона не давилася і мала товарний вигляд», – розповіли рибопромисловці.

Читайте такожКерченська переправа знову не працюєМісцеві рибалки не можуть вийти на російський ринок, натомість кримський активно освоює російський магнат Атанов.

Відео дня

"Спробуйте зайти на російський ринок, так там всюди Атанов. Його і сюди пустили. Продає свою червону рибу, горбушу, кету, не знаю, де він її бере. А хамсу віддає безкоштовно, як довісок. Подивіться на сімферопольський ринок, хіба так можна!.. Чому в Росії всі ніші зайняті, і ми не можемо пробитися на російський ринок, а уряд Криму дозволив сюди зайти Атанову і наших рибалок поставити на коліна?", – обурюється Горбачевський.

Доведені до відчаю риболови погрожують поверненням на український ринок.

"Я особисто повернуся на український ринок! Як інші – я не знаю, але я особисто повернуся. А як я буду це робити, це секрет. Але іншим, я впевнений на тисячу відсотків, нікому не дадуть повернутися туди", – поділився рибопромисловець.

Рибалки не виключають, що рибальську галузь в Криму знищують навмисно, щоб потім "хтось з великими грошима міг купити все за безцінь".