Раннє випадання снігу сприяло гарній перезимівлі озимих культур

Завдяки вдалим погодним умовам під час перезимівлі, більша частина посівів озимих культур одного з найбільших агрохолдингів Європи – групи компаній «Укрлендфармінг» - виходить із зими у відмінному та задовільному стані.

Про це УНІАН повідомив заступник генерального директора з інновацій групи компаній «Укрлендфармінг» Володимир Фантух.

«Раннє випадання снігу сприяло добрій перезимівлі озимих культур на більшій частині площ холдингу. Перший тур обстеження нашою агрономічною службою показав, що станом на середину лютого понад 50% озимих зернових та озимого ріпаку знаходяться у хорошому стані і до 40% - в задовільному», - сказав Фантух.

Відео дня

Він зазначив, що в 2019 році «Укрлендфармінг» збільшив площі посівів під кукурудзою. Крім того, великі площі відведені під олійні – озимий ріпак і соняшник.

«Лідером серед зернових культур за площею посіву є кукурудза, її в «Укрлендфармінгу» вирощують найбільше.

Фантух додав, що для покращення перезимівлі озимих агрономи компанії проводили планові підживлення озимих мікродобривами, мікроелементами та препаратами для регуляції росту.

За його словами, на сьогоднішній день погодні умови залишаються сприятливими і дозволяють вчасно провести підживлення озимих культур. У той же час, він підкреслив, що зрозуміти, на які показники врожайності слід розраховувати в цьому році, можна буде лише в кінці березня, після планового відбору зразків грунту для визначення рівня вологозабезпечення.

Як повідомляв УНІАН, за даними Мінагропроду, стан озимих в Україні в 2019 році є найкращим за останні п'ять років.

Довідка УНІАН. «Укрлендфармінг» є найпотужнішим в Україні вертикально інтегрованим аграрним холдингом, який управляє найбільшим в країні і восьмим у світі банком родючого чорнозему загальною площею 570 тис. га. Агрохолдинг є одним з найбільших платників податків України.