В оккупированном Крыму назревает экологическая катастрофа / informvest.com

Безконтрольне використання підземних вод призвело до збільшення мінералізації підземних горизонтів Північного Криму. Про це, як передають "Новини Криму", заявив на засіданні нелегітимного Державного комітету ради окупованого Росією Криму з аграрної політики, екології та природних ресурсів "заступник міністра екології та природних ресурсів" півострова Олексій Яценко.

Читайте такожОкупанти Криму все бажане відібрали: з 1 березня "націоналізація" припиняєтьсяЗа його словами, в минулому році для вирішення водної проблеми півострова нелегітимне міністерство «закривало очі» на буріння свердловин без ліцензій і дозволів, і вже на початку цього року спостерігається суттєве збільшення рівня мінералізації підземних вод в Північному Криму.

«Міністерство йде на все, і не секрет, що ми закривали очі на все, і не тільки ми, тому що бурив свердловини весь Крим, бурили свердловини без дозволів, без ліцензій, без проектів, без погоджень - без нічого. Ми на півночі Криму, в Красноперекопському районі, вже за результатами року спостерігаємо суттєве збільшення мінералізації», - повідомив "заступник міністра".

Відео дня

Читайте такожВ окупованому Криму хочуть узаконити невиплату кредитів банкам УкраїниВін підкреслив, що підземні води Північного Криму і до активізації видобутку були сильно мінералізовані. «У Красноперекопську і так в 2,5 рази мінералізація збільшилась за результатами спостережень на початок 2014 року, а на початок 2015 року там уже 0,5 приріст. Це за рахунок неконтрольованого відбору води», - додав Яценко.