Фото УНИАН

Про це у ході веб-конференції повідомив директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Микола Кваша.

Відео дня

«Є певна процедура. Але я сподіваюся і впевнений, що ми повинні десь до кінця року отримати верифікацію, пройти перевірку й отримати дозвіл, щоб ми могли ввозити нашу продукцію (молочну – УНІАН) до країн Європейського Союзу», - сказав Кваша.

При цьому він зазначив, що над вирішенням цього питання, окрім фахівців міністерства, також працює Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України, а також самі виробники молочної продукції.

Водночас, Кваша підкреслив, що за перші 4 місяці поточного року Україна змогла дещо наростити експорт своєї молокопродукції за кордон, незважаючи на закриття російського ринку. При цьому істотний спад експорту сирів був компенсований іншою продукцією, зокрема – сухим молоком. Водночас, чиновник визнав, що в грошовому виразі експорт української молочної продукції цього року продовжив зниження.

Читайте такожРФ після десятимісячної заборони дозволила ввезення "молочки" двом українським підприємствам

Як повідомлялося, в квітні цього року офіс ветеринарної медицини та харчових продуктів при Європейській комісії оприлюднив фінальний звіт місії інспекторів, які перевіряли якість молочної продукції українських виробників восени минулого року. Як зазначали в Мінагропроді, цей документ став важливим кроком на шляху отримання права експорту молочних продуктів вітчизняного виробництва на ринок ЄС.