УНИАН

Виробництво цукру в Україні в поточному році становитиме 1,3-1,4 мільйона тонн, що на 34-35% менше, ніж у 2014 році (2-2,1 мільйона тонн), повідомила прес-служба консалтингового агентства "УкрАгроКонсалт".

Згідно з повідомленням, основною причиною падіння виробництва є скорочення площ під цукровими буряками в 2015 році на 95 тисяч гектарів порівняно з 2014 роком – до 239 тисяч гектарів.

"Незважаючи на це, українці без цукру в цьому сезоні не залишаться. Зниження споживання цукру населенням, скорочення виробництва кондитерських виробів, а також великі перехідні запаси свідчать про очікувану стабільну ситуацію на ринку цукру", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

При цьому, за прогнозами експертів, зниження виробництва цукру не повинно суттєво вплинути на рівень цін у новому сезоні, якщо курс гривні не демонструватиме значних коливань. Зниження курсу національної валюти призведе до зростання собівартості виробництва і, відповідно, ціни.

Читайте такожУкраїна хоче експортувати цукор до Казахстану

Як повідомляв УНІАН, у середині липня Міністерство аграрної політики і продовольства оприлюднило для громадського обговорення законопроект, в якому пропонується скасувати мінімальні ціни на цукор і цукрові буряки, щоб дати можливість виробникам реалізовувати продукцію відповідно до кон'юнктури ринку.