REUTERS

Каїр попросив у Москви список товарів, що потрапили під антитурецькі санкції, для того, аби запропонувати Росії експортувати їх аналоги з Єгипту, йдеться в повідомленні міністерства торгівлі і промисловості арабської республіки, яке наводить агентство Sputnik, передають «Ведомости».

Повідомляється, що це питання піднімалося на зустрічі єгипетського міністра Тарека Кабіла з його російським колегою Денисом Мантуровим.

«Єгипет зацікавлений в тому, щоб заповнити потреби російського ринку у товарах, особливо тих, що поставлялися з Туреччини, в світлі рішення Росії про обмеження турецького імпорту овочів та фруктів до 66%, а також одягу і шкіри», – наводяться в заяві слова єгипетського міністра.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада турецькі військові збили російський літак, що порушив повітряний простір країни.

Згідно із заявою турецьких військових, перед тим як російський літак Су-24 був збитий, його 10 разів попереджали про порушення повітряного простору.

У Росії заперечують, що літак перетнув турецький кордон, і стверджують, що він летів над територією Сирії.

28 листопада президент Росії Володимир Путін ввів санкції проти Туреччини, зокрема, про заборону ввезення окремих видів товарів, виконання послуг, а також призупинив дію безвізового режиму.