рожь зерно / wikipedia.org

Обсяг експорту аграрної продукції, виробленої в Україні, протягом 10 місяців поточного року склав 11,8 мільярда доларів, а за підсумками 11 місяців – близько 13 мільярдів доларів, повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко в ході звіту про діяльність уряду.

Він також повідомив, що Україна експортує свою продукцію до 190 країн, а загальний показник експорту є рекордним зпротягом всіх років незалежності України і становить 37% загального експорту країни.

"Цього року протягом 11 місяців загальний наш експорт становив 13 мільярдів доларів США, що означає, що ми забезпечили фінансову безпеку країни", - сказав міністр.

Відео дня

Читайте такожУкраїна нарощує аграрний експорт в Азію в умовах триразового падіння поставок до РФ

Як повідомляв УНІАН, Україна в 2015-2016 МГ, за оцінками Мінагропроду, експортує понад 36 мільйонів тонн зернових. Валовий збір зернових очікується на рівні 60 мільйонів тонн.

Читайте такожУ Мінагропроді розповіли, скільки пшениці Україна продасть за кордон

19 листопада Мінагропрод підписав меморандум з зернотрейдерами щодо максимальних обсягів експорту та запланованих поквартальних поставок на зовнішні ринки для забезпечення продовольчої безпеки в країні.