/ joinfo.ua

Українські експортери станом на 16 лютого вичерпали безмитні імпортні квоти, узгоджені умовами зони вільної торгівлі на 2016 рік, на поставку в Європейський Союз (ЄС) кукурудзи, меду, виноградного та яблучного соків, повідомила прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

"Згідно з умовами зони вільної торгівлі Україна-ЄС і квотами, встановленими на імпорт української продукції в країни ЄС, квоти на кукурудзу (400 тисяч тонн), на виноградний і яблучний соки (10 тисяч тонн) і на мед натуральний (5 тисяч тонн) були повністю вичерпані", - зазначила прес-служба.

Крім того, в УКАБ повідомили, що близькими до заповнення є імпортні квоти на безмитні постачання ячменю (225 тисяч тонн, або 90% квоти), ячмінної крупи і борошна (3,9 тисячі тонн, або 63% квоти), цукру (12,4 тисячі тонн, або 62% квоти), пшениці (519 тисяч тонн, або 55% квоти), вівса (1,8 тисячі тонн, або 45% квоти), оброблених томатів (4,4 тисячі тонн, або 44% квоти).

Відео дня

Читайте такожУкраїнські імпортери за місяць повністю закрили квоту 2016 року на постачання м'яса птиці з ЄС

Як повідомляв УНІАН, українські імпортери м'яса птиці до 1 лютого повністю використовували виділену Україною на 2016 рік квоту на безмитні поставки цієї продукції з ЄС, яка становить 18 тисяч тонн.

Читайте такожУкраїнські аграрії отримали ліцензії на експорт до ЄС 400 тисяч тонн кукурудзи

Міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко в січні повідомив, що українські експортери в 2015 році не використали квоти на постачання в ЄС баранини, грибів, часнику, цукрових сиропів, крохмалю, висівок, цукрової кукурудзи та продукції з обробленого молока і масла.