Фото УНИАН

Кабінет міністрів України розраховує, що запланована на 2016 рік реорганізація чи приватизація Державного земельного банку України» («Держзембанку») принесе бюджету країни 200-250 млн грн, йдеться в Плані пріоритетних кроків уряду на 2016 рік.

Згідно з документом, відповідна законодавча ініціатива повинна бути підготовлена Міністерством аграрної політики і продовольства до кінця червня поточного року.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів створив Державний земельний банк» у 2012 році для операцій із земельними ділянками і майновими правами на земельні ділянки. 100% акцій банку належить державі через Міністерство фінансів України.

Відео дня

Читайте такожВ Україні хочуть провести загальнонаціональну переоцінку землі

«Держзембанк» почав роботу в жовтні 2013 року, однак через дефіцит бюджетних асигнувань так і не була проведена інвентаризація земель сільгосппризначення і їх правильна оцінка, у зв'язку з чим робота банку фактично блокувалася.

У лютому 2016 року Кабмін затвердив стратегію розвитку держбанків, у рамках якої для системоутворюючих банків, включаючи «Держзембанк», передбачений вихід держави з капіталу як шляхом приватизації, так і ліквідації до кінця 2017 року.