REUTERS

Про це, представляючи проект державного бюджету на 2017 рік на засіданні уряду, сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте такожУ проекті держбюджету-2017 уряд передбачив 5,5 мільярда гривень на підтримку аграріїв

«Ми повинні підтримати маленькі, невеликі, середні господарства, які зможуть виробляти більше продукції, проводити її переробку, застосовувати нові технології, але їм потрібна підтримка, великі холдинги про себе подбають самі», - сказав прем'єр.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України передбачив у проекті бюджету на 2017 рік 5,5 млрд грн на програму прямої фінансової підтримки малих і середніх аграріїв. Повернення до прямої державної підтримки галузі покликане компенсувати потенційні втрати аграріїв від скасування пільгового оподаткування з ПДВ з 1 січня 2017 року. Скасування пільг з оподаткування для агросектору в свою чергу є вимогою Міжнародного валютного фонду, який вказує на випадки використання великими аграрними холдингами спецрежиму ПДВ для фінансових махінацій.

За розпорядженням Кабінету міністрів бюджет щорічно, починаючи з 2017 року, має враховувати витрати на підтримку підприємств агропромислового комплексу в обсязі не менш як 1% від обсягу виробництва валової продукції сільського господарства. Обсяг виробництва валової продукції сільського господарства у фактичних цінах у 2015 році становив понад 544 млрд грн.