Вино / УНИАН

Сьогодні, 13 жовтня, набрав чинності закон, який скасовує для невеликих виробників необхідність придбавати за 500 тис. грн на рік ліцензії на оптову торгівлю вином, виготовленим з власної, а не придбаної сировини.

Читайте такожПорошенко зізнався, що йому не вистачає в Україні свята молодого вина

Згідно з текстом документа, від необхідності придбавати ліцензію звільняються виробники місцевих та плодово-ягідних вин, а також медових напоїв.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, цей закон №1534 VIII «ПРО внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного (не набутого) виноматеріалу» був підписаний президентом 7 жовтня. Верховна Рада прийняла відповідний законопроект за основу і в цілому 20 вересня.

Мета прийнятого закону - відродження місцевого виноробства, збільшення обсягу виробництва невеликих компаній, створення нових робочих місць. За інформацією Міністерства аграрної політики і продовольства, в Україні налічується близько 1,5 тис. господарств, які культивують виноград, з яких не більше 100 виробляють вино або виноматеріали легально.