REUTERS

Україна і Єгипет мають намір активізувати економічне співробітництво в сфері сільського господарства і розвивати двосторонню торгівлю між державами, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України з посиланням на заступника глави відомства Ольгу Трофимцеву.

"Ця країна (Єгипет – УНІАН) є головними "воротами" для виходу українських товарів на інші африканські ринки. Ми зацікавлені не тільки в диверсифікації товарної структури нашого експорту в Єгипет, але і в збільшенні імпорту якісної продукції, в якій у нас є потреба, з Єгипту", - цитує прес-служба Трофимцеву.

Згідно з повідомленням, сторони найближчим часом планують провести засідання спільної міжурядової комісії з економічного і науково-технічного співробітництва, в ході якої будуть підписані важливі двосторонні угоди.

Відео дня

За даними Мінагропроду, Єгипет зацікавлений інвестувати в українське сільське господарство, туристичну галузь, спільні наукові проекти, а також проведення спільних торгових місій і розвиток співпраці між країнами на урядовому рівні.

Прес-служба додала, що в січні-жовтні поточного року товарообіг між Україною і Єгиптом в аграрній сфері перевищив 1 мільярд доларів. Основними продуктами українського експорту на єгипетський ринок стали зернові та олійні культури.

Читайте такожУ Мінагропроді назвали найприбутковіший вид агробізнесу за підсумками минулого року

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня українські аграрні підприємства отримали дозволи на експорт яловичини в Єгипет, а у серпні - курятини. Квота на постачання курятини становить 12 тисяч тонн.

Єгипет у 2015 році був другим після Китаю імпортером української сільськогосподарської продукції.

Згідно з даними Мінагропроду, вітчизняні сільгоспвиробники у січні-жовтні 2016 року поставили на зовнішні ринки аграрної продукції на 11,8 мільярда доларів, що становить 40,7% в загальній структурі національного експорту. Минулого року експорт сільгосппродукції з України становив 14,6 мільярда доларів (38,1% у загальній структурі національного експорту).