Ілюстрація REUTERS

Українські цукрові заводи станом на 11 січня завершили сезон цукроваріння, який розпочався 20 серпня 2016 року, і переробили за цей період 13,7 млн тонн цукрових буряків, з яких виготовлено 2,01 млн тонн цукру.

Читайте такожЗ січня Україна експортувала цукру втричі більше, ніж за весь 2015 рік

Про це повідомляється на сайті асоціації цукровиробників «Укрцукор».

Відео дня

«Незважаючи на не надто сприятливі погодні умови, українські виробники цукру все ж змогли виправдати наші прогнози і виробити понад 2 млн тонн цукру, що майже на 40,5% перевищує показник минулого року», - цитує прес-служба керівника аналітичного відділу асоціації Руслану Бутило.

Згідно з повідомленням, якість цукрових буряків у цьому сезоні також покращилася порівняно з 2015 роком - середня цукристість буряків становить 17,65%, а вихід цукру - 14,68%.

Всього в Україні в сезон працювало 42 цукрових заводи.

За даними «Укрцукру», в 2016 році вітчизняні цукровиробники поставили на зовнішні ринки майже 470 тонн цукру, що є найкращим показником за останнє десятиріччя. Основними імпортерами цього продукту стали Шрі-Ланка, Грузія і Туніс.

У 2017 році експерти прогнозують збільшення площ під цукровими буряками.

«За нашими прогнозами, у 2017 році відбудеться збільшення площ під буряками і поступове повернення втрачених позицій у структурі посівів. Вже є підтверджена інформація про збільшення посівів цієї культури від великих виробників», - повідомила прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, у 2016 році аграрії зайняли під буряком 284 тис. га проти 239 тис. га у 2015 році. Урожай цієї культури становив 10,3 млн тонн, а виробництво цукру – 1,43 млн тонн.

За даними асоціації «Укрцукор», в 2015-2016 МР в Україні працювало 37 заводів.