Ціна закупівлі зерна по форварду буде ринкової / Фото УНІАН

Аграрний фонд планує в рамках весняної форвардної кампанії укласти з аграріями договори на суму 1,7 млрд грн, повідомляється на сайті підприємства з посиланням на директора департаменту малого та середнього бізнесу Юрія Меленчука.

Читайте такожУкраїнські аграрії вже експортували більше 32 мільйони тон зернових

«Під час форвардної програми ми плануємо проавансувати аграріїв на суму близько 1,7 млрд грн. Ми готові розглядати пропозиції від малих і середніх агропідприємств і збільшувати їх кількість. Тому ми готові під час весняної форвардної програми контрактувати саме на цю суму», - наводяться в повідомленні слова Меленчука.

Відео дня

За даними Аграрного фонду, ціна закупівлі зерна по форварду буде ринковою. Зокрема, закупівельні ціни, виходячи з яких буде здійснюватися попередня оплата за договорами, за тонну пшениці 2 класу становитимуть 4,6 тис. грн, 3 класу – 4,5 тис. грн.

Відзначається, що обсяг попередньої оплати становитиме 65% від загальної вартості продукції.

Як повідомляв УНІАН, раніше Аграрний фонд повідомляв про намір закупити 760 тис. тонн зернових урожаю 2017 року на суму близько 2 млрд грн.

Аграрний фонд в 2016 році скоротив чистий прибуток у порівнянні з 2015 роком втричі - до 48,5 млн грн. При цьому дохід компанії минулого року становив 2,14 млрд грн, що на 26,2% менше порівняно з 2015 роком.

Аграрний фонд був створений в 2013 році. В його функціональні обов'язки передані форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його переробки.