Українські сільгоспвиробники не можуть залучити понад 35-38 млрд грн кредитних коштів через відсутність адекватної застави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час круглого столу в п'ятницю повідомив заступник генерального директора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський.

«Максимальний обсяг кредитних ресурсів, які наші підприємства можуть залучити, - це 35-38 млрд грн. Це та сума, на яку в сільгосппідприємств є застава. Щобільше, на жаль, на сьогодні ця сума не може бути збільшена», - зазначив О.Ярославський.

Відео дня

За його словами, до кінця січня 2013 року кредитна заборгованість аграрних підприємств становила близько 34,2 млрд грн.

Як раніше повідомляв УНІАН, за даними Мінагропроду, на проведення весняно-польових робіт аграріям необхідно 39 млрд грн, що на 1,7 млрд більше, ніж у 2012 році. З цієї суми власні кошти сільгоспвиробників становлять 31 млрд грн.

До того ж дефіцит коштів буде покритий за рахунок залучення комерційних кредитів (3,7 млрд грн), банківських кредитів (3,8 млрд грн) і з укладання форвардних контрактів Аграрним фондом та Державної продовольчої зернової корпорації України (300 млн грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада відхилила закон про державну підтримку сільського господарства