uk.wikipedia.org

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Рoor's Ratings Services слідом за зниженням суверенного рейтингу України знизило довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній валюті найбільшого в Україні виробника курятини агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) до «ССС+» з «В-», йдеться в повідомленні агентства.

Кредитний рейтинг холдингу в національній валюті підтверджений на рівні «В-». Прогноз за всіма рейтингами негативний.

Рейтинг євробондів МХП на 750 млн дол. з терміном погашення в 2020 році також знижений до рівня «ССС+» з «В-».

Відео дня

Раніше S&P з тієї ж причини знизив рейтинги інших великих українських агрохолдингів - «Креатив», «Мрія» і «Українські аграрні інвестиції».

Як повідомляв УНІАН, 28 січня міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's знизило рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті до «ССС+/С» у зв'язку зі складною політичною ситуацією з негативним прогнозом.

Довідка УНІАН. Компанія «Миронівський хлібопродукт» - один з найбільших українських виробників аграрної продукції. Крім птахівництва і суміжних виробництв, холдинг займається вирощуванням кукурудзи, соняшнику, пшениці, ріпаку, фруктів, а також виробництвом яловичини, ковбасних виробів.

На ринку холдинг представлений торговими марками «Наша Ряба», «Легко!», «Дружба народів», «Бащинський», «Європродукт», «Сертифікований Ангус», «Фуа Гра». Земельний банк компанії становить близько 360 тис. гектарів.

Читайте також«Миронівський хлібопродукт»: Обмеження експорту в МС не вплине на компанію