ппп

На проведення весняно-польових робіт сільгоспвиробники у 2014 році можуть витратити до 50 млрд грн, що на 28% більше, ніж роком раніше, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

«Усього для комплексу весняних робіт сільгоспвиробники витратять, за попередніми даними, близько 50 мільярдів гривень за умови дотримання науково обґрунтованих технологічних вимог. Мінімальні ж витрати можуть становити близько 42 мільярдів гривень», - цитує прес-служба розділ міністерства Миколи Присяжнюка.

За його словами, близько 80% необхідної суми сільгосппідприємства використають з власних оборотних коштів, а частину коштів, що залишилася, аграрії зможуть залучити у комерційних банків, а також Аграрного фонду і Державної продовольчо-зернової корпорації, які проводять форвардні закупівлі зернових майбутнього врожаю.

Відео дня

При цьому міністр також повідомив, що Національний банк дав дозвіл на пролонгацію кредитів, що дозволить багатьом аграріям успішно провести весняно-польові роботи.

У цілому, за даними Мінагропроду, близько 70% коштів, які витрачаються на проведення весняно-польових робіт, йдуть на закупівлю мінеральних добрив, 20% - на паливно-мастильні матеріали, а решта – на засоби захисту рослин.

Читайте такожУ бюджеті на 2014 рік збільшено підтримку агропромислового сектору

Як повідомляв УНІАН, за оцінками Мінагропроду, у 2013 році аграрії витратили на весняно-польові роботи 38-39 млрд грн, що на 1,3 млрд грн більше, ніж у 2012 році. При цьому обсяг власних коштів у сільгоспвиробників становив близько 30,5 млрд грн (80% потреби).