В ГПЗКУ произошли кадровые изменения / www.dw.de

Міністерство аграрної політики і продовольства призначило головою правління Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) Петра Вовчука, який до цього обіймав посаду директора «ДПЗКУ Земельний фонд».

Згідно з повідомленням корпорації в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, рішення про призначення було прийняте 11 березня.

Читайте такожАграрний сектор: як виполоти корупцію

Відео дня

Раніше Вовчук також працював заступником голови правління збанкрутілого державного зернового оператора ринку «Хліб України» та заступником директора «Агрофірми АВІС». 

«ДПЗКУ Земельний фонд», який раніше очолював Вовчук, згідно з інформацією в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, не має прямого відношення до ДПЗКУ, а її основним власником є «Хліб Інвестбуд».

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр аграрної політики і продовольства повідомив про звільнення за власним бажанням голови ДПЗКУ Ігоря Якубовича

Довідка УНІАН. Державна продовольчо-зернова корпорація україни (ДПЗКУ) - вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими та продуктами їх переробки: від виробництва до експорту.

До складу ДПЗКУ входять 44 підприємства на правах відокремлених підрозділів-філій, їх загальна робоча місткість становить 3,461 млн тонн, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів - 2,380 млн тонн зернових вантажів на рік.