Украинский  АПК сможет выручить около $2,2 млрд

Українські виробники аграрної продукції та продовольства зможуть отримати близько 2,2 млрд дол. завдяки обнуленню та істотному зниженню митних зборів на їхні товари Європейським Союзом, яке ЄС в односторонньому порядку готовий ввести строком на півроку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив журналістам директор департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагропроду Віталій Саблук.

«За шість місяців реальні наші можливості - це зростання експорту в ЄС на 46% або, якщо говорити в грошовому еквіваленті, то це 717 млн дол. в рамках безмитних квот і до 1,5 млрд дол. в межах квот, де мита не обнуляються, але істотно знижуються», - сказав Саблук.

Відео дня

Зокрема, за його словами, очікувана виручка від експорту кондитерських виробів до ЄС за зниженими митами становитиме 450 млн дол., від постачань на європейський ринок шроту - до 1 млрд дол.

Як повідомляв УНІАН, за словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, ринок буде повноцінно відкритий для українських товарів і послуг з 15 травня.

У березні Європейський Союз в односторонньому порядку ввела в дію положення Угоди про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Україною. Дія угоди триватиме до 1 листопада 2014 року, оскільки до цієї дати має бути підписана економічна частина Угоди про асоціацію.

Читайте такожЄС в односторонньому порядку відкриє ринок для українських товарів і надасть $15 млрд фіндопомоги