Фото УНИАН

Управління Федеральної служби з ветеринарного та фітосанітарного нагляду Російської Федерації (Россільгоспнагляд) з метою протидії контрабандного ввезення тваринницької продукції з України до РФ обмежив до двох кількість пунктів її пропуску.

Читайте такожРосія пустила українську курятину до Криму

Згідно з повідомленням відомства, про відповідне рішення Россільгоспнагляду заступник керівника служби Євген Непоклонов повідомив першого заступника міністра аграрної політики і продовольства України Івана Бісюка в ході переговорів, присвячених врегулюванню окремих питань, пов'язаних із здійсненням взаємних поставок тваринницької продукції, які відбулися напередодні.

Відео дня

Таким чином, українську продукцію тваринництва тепер можна ввозити до Росії тільки через пропускні пункти в Брянській області та Бєлгородській області.

Крім того, на зустрічі сторони обговорили питання забезпечення якості та безпеки української молочної продукції, в якій Россільгоспнагляд останнім часом часто виявляє надмірний рівень концентрації антибіотиків.

Для вирішення цієї проблеми Бісюк пообіцяв найближчим часом провести нараду з операторами молочного ринку України з метою організації системи контролю над продукцією, що випускається усередині самих підприємств. Крім того, він ініціював обговорення світової практики з впровадження самообмежень на поставку продукції, у якій за результатами моніторингових досліджень виявляються залишки заборонених і шкідливих речовин.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Росспоживнагляд заборонив ввезення на територію РФ молочної продукції п'яти українських підприємств у зв'язку з невідповідністю технічному регламенту на молоко і молочну продукцію. Слідом за Росією аналогічне рішення прийняв Казахстан.

Слідом за цим, 13 травня Россільгоспнагляд ввів тимчасові обмеження на постачання продукції Пирятинського сирзаводу в РФ.

Таким чином, з урахуванням попередніх обмежень, запроваджених Россільгоспнаглядом і Росспоживнаглядом щодо українських виробників молочної продукції, безперешкодно експортувати «молочку» до Російської Федерації можуть 5 з 27 сертифікованих підприємств.