Россия забраковала молочную продукцию еще двух украинских производителей / Фото УНИАН

Управління Федеральної служби з ветеринарного та фітосанітарного нагляду Російської Федерації (Россільгоспнагляд) із 30 червня обмежив поставки до Росії молочної продукції виробництва Роменського молочного комбінату (Сумська обл., входить до групи «Мілкіленд») і Баштанського сирзаводу (Миколаївська обл., група «Молочний альянс»).

Читайте такожУ Росії вирішили заборонити українську продукцію за допомогою брехні

Згідно з повідомленням відомства, причиною обмеження стало виявлення в сирах Баштанського сирзаводу залишків антибіотиків тетрациклінової групи, а в продукції Роменського молочного комбінату – сальмонели, бактерій групи кишкової палички, мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів (КМАФАнМ).

Відео дня

Читайте такожЕкспорт української сільгосппродукції до Росії впав на 30%

Як повідомляв УНІАН, у квітні Росспоживнагляд заборонив ввезення на територію РФ молочної продукції українських підприємств «Рось» філіал «Охтирського сиркомбінату», «Пирятинський сиркомбінат», «Гадячсир», «Золотоніський маслоробний комбінат» і «Техмолпром» у зв'язку з невідповідністю технічному регламенту на молоко й молочну продукцію. Слідом за Росією аналогічне рішення ухвалив Казахстан.

Читайте такожРосія посилює вимоги до українського м'яса

13 травня Россільгоспнагляд ввів тимчасові обмеження на поставки продукції Пирятинського сирзаводу до РФ.

На початку червня Россільгоспнагляд запровадив режим посиленого лабораторного контролю над молочною продукцією виробництва Роменського молочного комбінату й Баштанського сирзаводу.