РФ ограничивает ввоз продукции из Украины / Фото УНИАН

Якість продукції, що поставляється з України, продовжує погіршуватися.

Про це заявила на прес-конференції керівник Росспоживнагляду Анна Попова, передає ИТАР-ТАСС.

"За результатами досліджень, проведених ще восени, продукція з України віднесена до числа ризикових поставок", - зазначила вона.

Відео дня

"Ми спостерігаємо погіршення якості продукції, ми змушені констатувати, що у нас збільшилася кількість негативних знахідок по сирах та молочній продукції, по овочевих консервах", - сказала Попова.

"Уся ця інформація в роботі, ми забороняємо до реалізації (цю продукцію), відкликаємо її, притягуємо до адміністративної відповідальності, але, на жаль, кількість цих фактів тільки зростає", - уточнила глава відомства.

Читайте такожУ Росії вирішили заборонити українську продукцію за допомогою брехні

Як повідомляв УНІАН, 23 червня Россільгоспнагляд заявив, що не виключає можливостівведення тимчасових обмежень на ввезення української продукції рослинництва через розповсюдження в Україні шкідника кукурудзи. За даними Россільгоспнагляду, в Україні шкідника виявлено на загальній площі більш як 72 тис. га.

Після анексії Криму і початку військового конфлікту між Україною і Росією Россільгоспнагляд увів безліч обмежень на постачання української продукції до Росії. Зокрема, Россільгоспнагляд з 16 червня ввів тимчасові обмеження на ввезення продовольчої картоплі з України до Російської Федерації у зв'язку з неодноразовими випадками виявлення карантинного для Російської Федерації об'єкту - золотистої картопляної нематоди.

Наприкінці березня Россільгоспнагляд заявив про стурбованість результатами лабораторних перевірок товарів ряду українських виробників молочної та м'ясної продукції і попередив про можливість введення обмежень на експорт їх продуктів до РФ.