Аграрии будут будут пользоваться портами на материке / Фото УНИАН

Українські аграрії не відвантажуватимуть зерно нового урожаю через порти анексованого Російською Федерацією Криму, а перенаправлять його до портів материкової України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу у Кабінеті міністрів повідомив журналістам міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка.

«Україна не відвантажуватиме зерно через порти на території Криму. Все українське зерно відвантажуватиметься через порти на материковій частині України», - сказав міністр.

Відео дня

Читайте такожАграрії окупованого Криму в паніці - нікуди продавати зерно

Як повідомляв УНІАН, 16 березня в АР Крим з масовими фальсифікаціями пройшов нелегітимний референдум про входження півострова до складу Російської Федерації, якому передувала майже тритижнева окупація Криму російськими військовими. 18 березня у Кремлі було підписано угоду про прийняття АР Крим і Севастополя до складу Росії.

Українські аграрії, за попередніми даними, у 2013/2014 маркетинговому році (МР, липень 2013 р. - червень 2014 р.) поставили на зовнішні ринки 32,4 млн тонн зернових, що на 42,1% більше, ніж у попередньому сезоні.