Минагропрод ищет новые рынки для украинской молочной продукции / Фото УНИАН

Міністерство аграрної політики і продовольства України готове максимально сприяти українським виробникам молочної продукції в питаннях диверсифікації їх експорту у зв'язку із системними обмеженнями поставок з боку Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу у вівторок повідомив журналістам глава Мінагропроду Ігор Швайка.

«Ми диверсифікуємо ті напрями експорту нашої продукції, які були раніше орієнтовані на ринок Російської Федерації», - сказав Швайка.

Відео дня

За його словами, міністерство також має намір працювати над збільшенням збуту молочної продукції усередині країни, зокрема, над забезпеченням нею військових на сході України.

Читайте такожУкраїнські виробники спростовують звинувачення Росії в неякісній продукції

Як повідомляв УНІАН, Російська Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) з 4 липня заборонила ввезення на територію Російської Федерації продукції семи українських дочірніх підприємств одного з найбільших в Україні виробників молочної продукції групи «Мілкіленд».

Читайте такожВ Росії вимагають від ЄЕК введення захисного мита для молочки з ЄС та України

Таким чином, з урахуванням всіх обмежень і пожорсткішання контролю, які Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд застосували щодо українських виробників молочної продукції, які найчастіше потерпали від нападок російських відомств, із 27 сертифікованих для поставок до РФ українських компаній тільки 5 можуть ввозити свою продукцію безперешкодно.