Россия готовит пошлины на украинские товары / novayagazeta-ug.ru

Міністерство економічного розвитку Російської Федерації розробило проект постанови уряду, яким вводяться мита на ввезення до Росії товарів українського походження.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, відповідний документ розміщено на офіційному порталі підготовки нормативних правових актів.

Згідно з проектом, мита вводяться «в розмірі ставок єдиного митного тарифу Митного союзу (ставок режиму найбільшого сприяння нації)".

Відео дня

Режим найбільшого сприяння, який у Росії існує з тими країнами, з якими не укладено угоди про вільну торгівлю, передбачає встановлення середньозваженого тарифу на постачання товарів (зараз близько 7,8%).

Як повідомляв УНІАН, 27 липня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв знову заявив про можливість запровадження захисних заходів при постачанні на російський ринок продукції з України і Молдови після підписання цими країнами угод про асоціацію з Євросоюзом.

Читайте такожУ Росії вимагають, щоб Україна радилася з ними про асоціацію з ЄС

Медведєв нагадав, що були підписані угоди ЄС про асоціацію з Молдовою і Україною - країнами, які є одночасно учасниками договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД. «Ми об'єктивно оцінюємо негативні наслідки таких рішень для нашої економіки, вважаємо ці ризики досить серйозними, особливо в тому, що стосується технічного регулювання, стандартів, санітарного та фітосанітарного контролю, саме тому ми ведемо консультації з ЄС, з партнерами по Митному союзу і СНД і будемо змушені за певної ситуації вводити захисні заходи», - пояснив Медведєв.

Читайте такожУ Кабміні підготували план виходу українського бізнесу на ринки ЄС