Россия запретила ввоз овощей и фруктов из Польши / Фото УНИАН

Про це йдеться в заяві міністерства, якою володіє УНІАН.

"Росія загалом інформувала про порушення в питаннях документації, але не повертала Польщі документів щодо яких були сумніви, тому міністр (сільського господарства) Марек Савіцький переконаний, що ембарго є політичною репресією через обмеження, котрі вводить Європейський Союз проти Росії", - йдеться у документі.

Міністерство відзначило, що польські сільгоспвиробники стали першими жертвами оголошених санкцій та наголосило, що буде вимагати від Єврокомісії відповідних компенсацій.

Відео дня

"Міністр не допустить, аби єдиними жертвами економічно-фінансових обмежень ЄС проти Росії стали польські сільгоспвиробники та садівники", - відзначено у повідомлені.

У міністерстві теж зауважили, що польські с/г виробники останні роки диверсифікували ринки збуту своїх товарів, та поставки до Росії становлять менше 7% усього сільськогосподарського експорту країни.

Вони додали, що через ебмарго постраждають теж російські споживачі, котрі купували якісну польську продукцію за доступними цінами.

Читайте такожРосія готується ввести мита на українські товари

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Росія оголосила про заборону ввезення з Польщі овочів та фруктів, заявивши про порушення в сфері сертифікації та виявлення "карантинних продуктів".

Вчора представники 28-ми держав Європейського Союзу погодились запровадити економічні санкції проти Росії за підтримку нею озброєних бойовиків, котрі два тижні тому збили пасажирський боїнг з майже 300 людьми на борту.

Польща торік продала с/г продукції на 4,3 млрд євро.