Путин запретил европейские продукты в России / Фото УНИАН

Російська Федерація сама постраждає від введеної нею заборони на поставки продуктів з низки західних країн, що також може призвести до падіння рекордної популярності чинного президента РФ Володимира Путіна, пише британська Financial Times.

Видання відзначає, що росіянам найближчим часом слід чекати зростання цін на низку продуктів та їх дефіцит, при цьому найбільше потерпатимуть найменше забезпечені громадяни РФ.

Крім того, пише Financial Times, ембарго може призвести до подальшої девальвації російського рубля.

Відео дня

"Пан Путін грає зі своєю популярністю. Може статися, що є ліміт у здатності російських медіа подавати, що погіршення рівня життя викликане агресією Заходу, оскільки заборону ввела російська влада", - пише видання.

Читайте такожУ США не розуміють, навіщо Росія відмовилася від якісної їжі

При цьому газета зазначає, що Захід не повинен дозволити вибити себе з колії російським ембарго, зобов'язаний продовжити введення санкцій проти Росії і має бути готовим посилити тиск на неї у разі введення військ в Україну. 

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня російські власті офіційно оголосили про заборону поставок низки продовольчих товарів з країн, які раніше ввели або підтримали санкції проти Росії за її підтримку сепаратистів в Україні.

Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій, США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія і Японія.