baq.kz

Президент Росії Володимир Путін, президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко та президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв обговорили питання недопущення поставок «заборонених» продуктів до РФ через Білорусь і Казахстан.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Кремля за підсумками телефонної розмови керівників трьох країн.

Читайте такожБілорусь і Казахстан відмовилися підтримати заборону Росії на імпорт з ЄС

Відео дня

«Обговорені деякі питання співробітництва в рамках формування Євразійського економічного союзу, включаючи координацію дій щодо недопущення незаконних поставок в Росію через Казахстан і Білорусь товарів з ряду країн, заборонених згідно з нещодавньою постановою уряду Росії», - йдеться в повідомленні.

Відбувся також обмін думками щодо можливих форматів міжнародних зусиль зі сприяння якнайшвидшого мирного врегулювання кризи в Україні.

«Лідери висловили серйозну заклопотаність у зв'язку з важкими гуманітарними наслідками проведеної київською владою військової операції на південному сході країни (АТО проводиться тільки в деяких районах Донецької та Луганської областей - УНІАН). Володимир Путін поінформував про направлення у взаємодії з Міжнародним комітетом Червоного Хреста та українською стороною російської гуманітарної місії», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня російська влада офіційно оголосила про заборону поставок низки продовольчих товарів з країн, які раніше ввели або підтримали санкції проти Росії за її підтримку тероризму в Україні. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій: США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.