Фото УНИАН

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко взяв під особистий контроль справу про застосування санкцій до великого дистриб'ютора алкогольної продукції Good Wine (ТОВ «Бюро вин»), введених Міністерством економічного розвитку і торгівлі за поданням СБУ.

«У відповідь на сьогоднішнє відкрите звернення компанії (Good Wine - УНІАН) голова СБУ взяв справу під особистий контроль з метою дотримання законності та недопущення корупційної складової», - сказано в повідомленні відомства.

Читайте такожРосія підвищує мито на молдавські овочі і вино

Відео дня

При цьому в СБУ пояснили, що співробітники служби в ході розслідування виявили, що Good Wine передав 325 тис. акцизних марок нерезидентам, які не є виробниками алкогольної продукції, що є порушенням норм Податкового кодексу України. У зв'язку з цим з 6 червня Мінекономрозвитку заборонило компанії проводити зовнішньоекономічну діяльність, але вже 23 липня змінило санкцію на індивідуальний режим ліцензування, який передбачає необхідність додаткової сплати дистриб'ютором в держбюджет 0,2% від кожної партії імпортного товару.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні дистриб'ютор алкогольної продукції Good Wine у відкритому листі заявив про намір Мінекономрозвитку за поданням СБУ з 4 вересня ввести відносно компанії санкції, які паралізують її роботу. При цьому компанія вбачає корупційну складову у діях співробітників СБУ щодо неї, у зв'язку з чим попросила вище керівництво держави взяти цю справу під особистий контроль.

Довідка УНІАН. Good Wine (ТОВ «Бюро вин») було заснована в 2006 році. Компанія займається дистрибуцією і реалізацією вин, міцних алкогольних напоїв, продуктів харчування. Під брендом Good Wine в Києві працює три алкогольних супермаркети.