REUTERS

Співробітники Россільгоспнагляду не пропустили в Крим дві великі партії курятини без необхідних документів загальною вагою понад 27 тонн і дві партії живих курчат у кількості 16,5 тис. штук, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на прес-службу відомства.

«У пункті пропуску «Перекоп» при перевірці двох вантажівок, що перевозили з Херсона в Крим продукцію українського підприємства ТОВ «Миронівський хлібопродукт», задекларовану як м'ясо птиці, з'ясувалося, що у постачальника відсутні супровідні ветеринарні документи», - сказано в повідомленні.

Крім цього в пункті пропуску «Армянськ» були затримані дві великі партії курчат, які як стверджують в Россільгоспнагляді, які не пройшли перевірку на сальмонельоз.

Відео дня

Читайте такожРосія пустила українську курятину до Криму

Обидві партії вантажу, задекларованого як курчата добові в кількості 10 тис. і 6,5 тис. штук відповідно, ходили у Крим від ТОВ «Комплекс Агромарс», розташованого в Київській області.

Згідно з поданими документами, перша партія курчат призначалася приватній особі, проживає в с. Рівне, Красногвардійського району, друга - жителю Джанкойського району.

Читайте такожРосія заборонила транзит української курятини до Узбекистану

«При здійсненні ветеринарного контролю вантажу інспекторами було встановлено відсутність відомостей про те, що батьківське стадо курей було обстежено серологічним пуллорозним антигеном з негативним результатом. У перевізника були відсутні документи, які підтверджують, що підприємство-постачальник працює відповідно до чинної програми з контролю та нагляду за сальмонельозом, і має статус вільного від тифоза і пуллороза», - повідомляє відомство.