Фото УНИАН

Міністерство аграрної політики і продовольства України розробило концепцію розвитку сільських територій.

Згідно з текстом концепції, опублікованій на сайті відомства, розвиток села є невід'ємною частиною стратегії України щодо вступу в Європейський Союз.

«Сільське і лісове господарство мають вирішальне значення для землекористування та управління природними ресурсами в сільських територіях ЄС і як платформа для диверсифікації економіки у сільській громаді. Зміцнення політики розвитку сільських територій має стати спільним пріоритетом України на шляху вступу до ЄС», - сказано в документі.

Відео дня

Реалізовувати концепцію Мінагропрод пропонує за такими напрямами: підвищення рівня якості життя сільського населення, охорона та збереження природних ресурсів у сільській місцевості, розвиток економіки села, удосконалення системи управління сільськими територіями, а також освіта та інформаційно-консультаційне забезпечення.

Концепція розвитку сільських територій також передбачає прийняття та реалізацію відповідної стратегії.

Читайте такожУкраїна може зібрати рекордний врожай зерна за роки незалежності

Довідка УНІАН. За даними Державної служби статистики України, станом на 1 січня 2014 року у сільській місцевості проживало майже 14,1 млн осіб, що становило майже третину всього населення країни (45,4 млн осіб).