Найбільша в Росії державна нафтогазова компанія «Роснефть» планує розмістити замовлення на підготовку і передачу сейсмічних даних щодо окупованого РФ кримського шельфу Азовського і Чорного морів, передають "Новости Крыма" з посиланням на оприлюднений план закупівель компанії на 2014 рік.

Читайте такожЧистий прибуток "Роснефти" скоротився на 99,3%Оголошення "Роснефть" планує опублікувати 6 листопада, а вже 7 грудня договір повинен набути чинності. Максимальна сума контракту - $1,8 млн.

«Придбання геологічної інформації є загальносвітовою практикою найбільших нафтовидобувних компаній», - пояснив представник держкомпанії.

Відео дня

У той же час, він не уточнив, чи цікавить «Роснефть» робота на шельфі анексованого Криму, або сейсмічні дані компанії потрібні тільки для роботи на вже наявних у неї ділянках в Азовському і Чорному морях.

Нагадаємо, ExxonMobil на тлі санкцій зупинила роботи за 9 проектами в рамках угоди про стратегічне співробітництво з «Роснефтью».

Читайте такожExxonMobil через санкції виходить з російського проекту на арктичному шельфі Крім того, 12 вересня Євросоюз в рамках нової хвилі санкцій обмежив доступ до ринків капіталу ЄС російським компаніям «Оборонпром», ОАК, "Уралвагонзавод", «Роснефть», «Транснефть» і «Газпром нефть». У цей же день США розширили санкційний список проти Росії.