Фото УНИАН

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан прибув до Генеральної прокуратури України для дачі свідчень у рамках розслідування закупівлі південноафриканського вугілля.

Як передає кореспондент УНІАН, міністр повідомив, що його викликали до Генпрокуратури як свідка.

Від інших коментарів міністр відмовився.

Відео дня

Раніше представник міністерства розповів УНІАН, що 7 листопада на допит в Генпрокуратуру були викликані керівники держкомпаній «Укрінтеренерго» і «Центренерго». За його словами, вони надали слідчим контракти на закупівлю вугілля в Південно-Африканській Республіці, після чого їх відпустили.

Довідка УНІАН. Україна відчуває сильний дефіцит енергетичного вугілля через дії проросійських терористів на сході країни, де розташована більшість шахт. У таких умовах Україна ухвалила рішення придбати 1 млн. тонн вугілля в ПАР.

Держава вже придбала близько 250 тис. тонн південноафриканського вугілля для державної енергогенеруючої компанії «Центренерго», а його вартість становить близько 86 дол. за тонну.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО поставив під сумнів прозорість схеми поставок вугілля з Південно-Африканської Республіки до України.