Словаччина планує дотриматися обіцянки щодо реверсу / УНІАН

 

На цьому глава держави заявив під час зустрічі з прем`єр-міністром Словацької Республіки Робертом Фіцо в рамках робочого візиту до Братислави, повідомляє президентська прес-служба.

Президент привітав главу уряду Словаччини і весь словацький народ з 25-річчям Оксамитової революції.

Відео дня

Порошенко обговорив з Фіцо актуальні питання двосторонньої економічної співпраці і високо оцінив виконання словацькою стороною зобов`язань щодо реверсних поставок газу в Україну.

Прем’єр-міністр Словаччини зазначив, що не зважаючи на те, що постачання газу з Росії скоротилося на 50%, словацька сторона виконуватиме всі свої зобов’язання перед Україною щодо реверсу газу.

Читайте такожЛитва пропонує ЄС виділити Україні 30 мільярдів євро

Сторони домовились про розширення рамок взаємодії між країнами. Зокрема, кожне міністерство у Словаччині отримає завдання взаємодіяти з українськими міністерствами щодо реалізації реформ на шляху євроінтеграції України. Порошенко і Фіцо домовилися про налагодження регулярного каналу зв’язку.

«Словаччина солідарна з Україною і дотримуватиметься спільної позиції з ЄС», - запевнив словацький прем’єр-міністр.

Президент України заявив: «Солідарність з Україною - це питання цінностей і безпеки, адже українські солдати сьогодні боронять не лише Україну, а й Словаччину, Німеччину, Естонію та всю Європу».