Ілюстрація REUTERS

Державна компанія "Укргідроенерго", оператор ГЕС і ГАЕС, в рамках раніше затвердженої урядом "Програми розвитку гідроенергетики до 2026 року" вже провела реконструкцію і модернізацію 70% своїх потужностей.

Читайте такожВ Україні хочуть продовжити терміни експлуатації гідроелектростанцій

Про це в ефірі одного з національних телеканалів повідомив генеральний директор компанії Ігор Сирота.

Відео дня

"Ми справляємося із завданням. На сьогодні ми провели реконструкцію і модернізацію 70% потужностей, до 2021 року ми проведемо реконструкцію ще 20% гідроагрегатів. До 2026 року, згідно з Програмою розвитку гідроенергетики, ми повинні завершити реконструкцію і модернізацію 100% наших об'єктів", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у середині липня 2016 року уряд затвердив Програму розвитку гідроенергетики до 2026 року, передбачає збільшення в 2 рази її частки в енергетичному балансі країни - до 15,5%.

Довідка УНІАН. "Укргідроенерго" експлуатує 103 гідроагрегату на 10 гідроелектростанції на Дніпрі та Дністрі: Київської, Канівської, Кременчуцької, Середньодніпровської, Дніпровської ГЕС-1 та ГЕС-2, Каховської ГЕС, Київської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС), Дністровської ГЕС та Дністровської ГАЕС (Дністровська ГАЕС знаходиться на етапі завершення будівництва), загальна встановлена потужність яких становить 5747 МВт. Робота ГЕС і ГАЕС забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності в енергосистемі України.