Нефть незначительно дорожает / www.menhouse.ru

На світових торгах у четвер, 11 грудня, ціни на нафту Brent ростуть, але як і раніше близькі до п'ятирічного мінімуму, тенденція до зниження зберігається, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent вже подорожчали на $0,47 до $64,71 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,45 до $61,39. У середу Brent подешевшала майже на 4%, а WTI - майже на 5%.

Експерти підтверджують прогноз тенденції до зниження цін на нафту принаймні до кінця року.

Відео дня

Читайте такожРосія через зниження цін на нафту буде переглядати бюджет-2015Запаси нафти в США виросли на 1,45 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі зниження на 2,2 мільйона барелів.

Трейдери стежать за боротьбою за частку ринку між країнами ОПЕК. Кувейт слідом за Саудівською Аравією знизив ціну на січневі партії для клієнтів в Азії, встановивши її на $3,95 за барель нижче середніх котирувань в Омані і Дубаї, що є мінімальною ціною з грудня 2008 року.

Читайте такожОПЕК: попит на нафту картелю у 2015 році буде мінімальним за 12 роківОПЕК у середу знизила прогноз споживання нафти, що видобувається її учасниками, в 2015 році з урахуванням слабкого зростання світового попиту і буму видобутку сланцевої нафти в США.