свет свечка / ru.gde-fon.com

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко доручив керівникам обласних державних адміністрацій і електропостачальних підприємств сформувати протягом тижня чіткі й зрозумілі графіки віялових відключень електроенергії в Україні.

Як повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства (Мінрегіон), відповідні доручення віце-прем'єр дав у ході селекторної наради з керівниками областей 19 грудня.

«Необхідно досконально вивчити питання інтенсивності роботи підприємств-споживачів електроенергії на території кожної області, визначити найпіковіші години споживання ними світла і вже виходячи з цього, скласти чіткі графіки віялових відключень», - цитує Зубко прес-служба Мінрегіону.

Відео дня

Віце-прем'єр також відзначив неприйнятність ситуації, що склалася на сьогоднішній день, коли ряд підприємств без попередження відключається від електропостачання на декілька годин. 

«При бажанні і належному підході до цієї роботи такі відключення можна провести з мінімальними незручностями для самих підприємств. І не менш важливо, щоб обленерго інформувало всіх споживачів про те, в які саме години і на який час відключатимуть світло і неухильно дотримувалося цих графіків», - підкреслив Зубко.

Читайте такожКабмін оголосив про віялові відключення світла на окупованому бойовиками Донбасі

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що віялові відключення електроенергії споживачам повинні відбуватися рівномірно по всій території країни, включаючи тимчасово непідконтрольні українській владі. Прем'єр також поставив завдання профільним міністерствам і відомствами скоротити кількість віялових відключень до Нового року.