Експерти знизили прогноз цін на нафту поточного року / фото flickr.com, jgmorard

Експерти Morgan Stanley переглянули у сторону пониження прогноз за цінами на нафту еталонних марок на 2019 рік.

Читайте такожУ США прискорюються темпи видобутку сланцевої нафти

Про це повідомляє Росбалт.

Відео дня

"Випливаючи з нових оцінок аналітиків американського банку, у I кварталі 2019 року нафта сорту Brent коштуватиме в середньому 58 доларів за барель проти раніше передбачуваних 65 доларів за барель. Прогнози на наступні квартали були погіршені на 7,5 долара - до 60 доларів за барель у квітні - червні, 62,5 долара липні - вересні і 65 доларів за барель у IV кварталі поточного року", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що сьогодні ціни на "чорне золото" впевнено підвищуються, при цьому вартість березневого ф'ючерсу на нафту сорту Brent піднялася в ході торгів на біржі ICE в Лондоні на 2,2% до 60,01 долара за барель, піднявшись вище 60 доларів вперше з 17 грудня 2018 року.

"США і Китай оцінюють торгові переговори між двома країнами позитивно, що "дає інвесторам надію на підписання угоди". Це, у свою чергу, "підігріває інтерес до ризику загалом і одночасно сприяє зниженню побоювань з приводу зниження світового попиту на нафту через економічні наслідки торговельної війни між двома найбільшими в світі економіками", - підкреслює видання.