«ДТЕК Нафтогаз» став власником чверті акцій «Київобленерго» / фото dtek.com

Підрозділ енергетичного холдингу ДТЕК, що відповідає за видобуток природного газу і газового конденсату, «ДТЕК Нафтогаз» став власником 24,99% акцій «Київобленерго», що раніше належали компанії VS Energy.

Читайте такожАМКУ не побачив у діях ДТЕК Ахметова зловживання монопольним становищем

Про це йдеться в повідомленні «Київобленерго» в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Відео дня

Згідно з повідомленням, у власності VS Energy залишилося 33,46% акцій підприємства.

Як повідомляв УНІАН, на початку січня 2019 року ДТЕК оголосив про укладення договорів купівлі-продажу 68,2949% акцій «Одесаобленерго» і 93,9978% «Київобленерго», підконтрольних власнику ряду обленерго - компанії VS Energy.

Довідка УНІАН. ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України, що входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент».

За інформацією ЗМІ, група VS Energy, яка належить російським бізнесменам, контролює 10 українських обленерго: «Київобленерго», «Чернівціобленерго», «Закарпаттяобленерго», «Одесаобленерго», «Херсонобленерго», «Рівнеобленерго», «Житомиробленерго», «Хмельницькобленерго», «Кіровоградобленерго» та «Миколаївобленерго».