Всемирный банк финансирует украинскую энергетику / Фото УНИАН

Україна Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) сьогодні, 10 лютого, підписали кредитну угоду на надання Україні 378,4 млн. дол. кредиту на фінансування проекту з розвитку вітчизняних магістральних електромереж.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний документ підписав глава Міністерства енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин і директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови і України Чимяо Фан.

Кредит включає 330 млн дол. безпосередньо від Світового банку, а також 48,4 млн дол. від Фонду чистих технологій. Залучення цієї позики буде спрямоване на реалізацію "Другого проекту з передачі електроенергії" на користь Національної енергетичної компанії "Укренерго".

Відео дня

Читайте такожДемчишин обіцяє змінити договір на імпорт електроенергії з РФРаніше в рамках проекту "Передача електроенергії" Світовий банк надав українській стороні фінансування на 200 млн дол.

НЕК «Укренерго» займається диспетчерським управлінням Об'єднаною енергосистемою України і експлуатацією магістральних ліній електропередач України.