На думку прем'єра, це покладе край зловживанням з "космічними" платіжками за газ / фото УНІАН

Кабінет міністрів доручить НАК "Нафтогаз України" забезпечити всіх громадян країни безкоштовними газовими лічильниками.

Читайте такожУкраїнцям повернути норму споживання газу на рівні 3,3 кубометра

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.

Відео дня

"Я думаю, що всі мають бути зацікавлені в обліку газу і розуміти, хто і скільки споживає газу. А сьогодні газовики починають списувати обсяги споживаного газу один на одного. Нам потрібен лічильник. Ще є домогосподарства, у яких немає лічильників. Чиє це завдання? Це завдання того, хто постачає газ. Тому в рішенні, яке ми сьогодні затвердимо, буде рекомендація "Нафтогазу" забезпечити всіх громадян України безкоштовними лічильниками", - сказав він.

За словами Гройсмана, у рішенні зазначено, що Мінекономрозвитку повинно врахувати кошти, які будуть витрачені на лічильники, у фінансовому плані "Нафтогазу".

"Я хотів би доручити Міністерству енергетики після затвердження рішення здійснити жорсткий контроль виконання цього завдання "Нафтогазом". Я хочу, щоб в максимально стислі терміни в кожному домогосподарстві України був газовий лічильник за рахунок "Нафтогазу". Ми поставимо крапку, і ніхто не буде зловживати. Всі будуть розуміти, що є облік, за яким треба платити", - сказав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада наприкінці 2017 року прийняла закон про внесення змін до закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", яким, зокрема, перенесла граничні строки обладнання всіх споживачів індивідуальними лічильниками з 1 січня 2018 року на 1 січня 2021 року.