REUTERS

Ціни на нафту знижуються після зростання більш ніж на 1% у вівторок за умов зниженої активності на ринку, оскільки кілька країн Азії відзначають Новий рік за місячним календарем, повідомляє Рейтер.

Сьогодні вранці ф'ючерси на Brent подешевшали на $0,36 до $62,17 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,35 до $53,18. Різниця в цінах двох еталонів піднялася до $9 за барель - максимального значення з серпня минулого року.

Аналітики говорять, що зниження цін - це реакція на їхнє різке зростання за два останніх тижні, яке багато учасників ринку вважає надмірним.

Відео дня

Читайте також"Газпром" через здешевлення нафти знизить ціну газу для Європи на третину

Запаси нафти в США, за оцінкою банку ANZ, піднялися до 417,9 мільйона барелів, і банк очікує подальшого зростання запасів найближчим часом, оскільки зупинка деяких НПЗ стримує попит на нафту".

Також аналітики пов'язують зростання цін на європейський еталон Brent з нестабільною ситуацією на Близькому Сході, включаючи виробників нафти Ірак та Лівію.

"У результаті вибуху на великому нафтопроводі в Лівії, що зв'язує родовище Сарір зі східним портом Марса аль-Харига, видобуток на родовищі Сарір в обсязі 185.000 барелів на добу був зупинений, таким чином видобуток в країні впав нижче 150.000 барелів на добу", - йдеться у звіті JBC Energy.