За тепло украинцам придется платить огромные деньги / Фото УНИАН

Із 1 квітня тарифи на опалення для населення підвищать приблизно на 66%. Проте, з урахуванням виконання вимог МВФ плата за 1 кв. м зросте, імовірно, залежно від ціни газу, від 60 до 100 грн, пише Алла Єрьоменко в статті"У скільки обійдуться громадянам кредити МВФ?" на сайті ZN.UA.

"Тобто в місяць за опалення в квартирі метражем 40 кв. м доведеться платити 2,4-4 тис. грн. При площі квартири 50 кв. м, відповідно, 3-5 тис. грн на місяць. І далі - по висхідній...", - вказує автор.

Водночас вона зазначає, що точно визначити нову ціну на теплоенергію складніше, так як перш за все вона залежить від ціни природного газу.

Відео дня

Читайте такожКомунальні тарифи на газ і тепло в Україні підвищуватимуть щоквартально

"Підвищується ціна газу (будь то газ вітчизняного видобутку, ціну на який хочуть встановити на рівні 1300 грн - це без податків, або імпортний) - автоматично дорожчає теплоенергія. Плюс інші витрати на її виробництво, плюс вартість доставки теплоцентралями, плюс податки", - пише Єременко.

Зазначається також, що тарифи на теплоенергію обіцяють підвищувати поступово, до 2017 р.  Але, разом з тим, попереджають, що описане вище підвищення - це тільки перший етап навіть у поточному році.