REUTERS

Німецька електроенергетична компанія RWE завершила продаж нафтогазового підрозділу DEA російському бізнесменові Михайлу Фрідману, пише Рейтер із посиланням на повідомлення RWE.

Згідно з умовами продажу, DEA оцінено в 5,1 мільярда євро, виходячи з поточного валютного курсу. У зв'язку з коливаннями курсів ціна піднялася з погоджених у середині січня 5 мільярдів євро, повідомила RWE.

Перші повідомлення про операцію з'явилися рік тому, але введені потім санкції проти Росії викликали сумніви в її здійсненні. RWE довелося скорегувати плани, які передбачали закриття угоди у 2014 році.

Відео дня

Міністерство енергетики Великобританії в минулі вихідні спробувало заборонити частину угоди, пов'язану з продажем 12 нафтогазових родовищ у Північному морі, згадавши про можливі нові санкції проти Росії, але RWE проігнорувала цю спробу.

Читайте такожРубль через загрозу нових санкцій проти Росії сьогодні падав до 70 за євро

Виручені від продажу кошти необхідні RWE, яка відчуває несприятливий вплив низьких оптових цін на електроенергію і стрімкого розвитку відновлюваних видів енергії та має заборгованість у 31 мільярд євро, накопичену за останнє десятиліття.

"Продаж RWE DEA показує, що ми продовжуємо реалізовувати наші плани, навіть у важких умовах. Обидві сторони домовилися про вигідну угоду, і тепер RWE може повністю зосередити зусилля на основному виді діяльності", - наводяться слова генерального директора RWE Петера Теріума у спільній заяві його компанії й LetterOne Фрідмана.

У заяві Фрідмана сказано, що його мета - "розвивати і розширювати DEA".