Фото УНИАН

Україна до квітня 2017 року підвищить ціни на природний газ для населення до вартості імпортного «блакитного палива», йдеться в меморандумі між Міжнародним валютним фондом (МВФ) і урядом України. 

«Ми ліквідовуємо структуру ціноутворення, що базується на двох категоріях, і підвищимо ціни для населення до рівня, необхідного для досягнення 75% рівня паритету з імпортом у квітні 2016 року і 100% цього рівня у квітні 2017 року», - йдеться в документі. 

«Після досягнення повного паритету з імпортом ми затвердимо нову методологію формування роздрібних цін на газ, прив'язавши їх зокрема до таких релевантних чинників, як динаміка цін на імпортний газ і обмінний курс, який застосовуватиметься щокварталу», - наголошується в документі.

Відео дня

Крім того, уряд зобов'язується до квітня 2017 року підвищити ціну на реалізацію природного газу, що видобувається держкомпанією «Укргазвидобування» для потреб населення, до 150 дол. США за 1 тис. куб. м.

«Ми гарантуємо, що наша структура формування цін на енергоносії покриватиме всі витрати на інвестиції в повному обсязі. У разі, якщо компоненти ціни, не пов'язані з НАК «Нафтогаз», змінюватимуться протягом року, для їх відображення змінюватиметься роздрібна ціна, а не ціна, яку одержує НАК «Нафтогаз», - підкреслюється в документі.

Читайте такожПорошенко впевнений, що перший транш від МВФ надійде в Україну вже до кінця березня

Як повідомляв УНІАН, 3 березня НКРЕКУ підвищила в середньому на 280% тарифи на газ для населення, а також в 4,5 разу ціну реалізації газу, що видобувається держкомпанією “Укргазвидобування” для потреб населення.