Фото УНИАН

Посадовий оклад голови найбільшого в Україні державного енергохолдингу «Нафтогаз України» Андрія Коболєва становить 26,025 тис. грн. 

Про це йдеться у відповіді компанії на офіційний запит УНІАН. 

«Посадовий оклад голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва станом на 31.12.2014 р. становить 26 025,00 грн», - сказано в повідомленні НАК.

Відео дня

Також у компанії повідомили, що декларацію про доходи за 2014 рік голови правління, згідно з чинним законодавством, буде подано до відповідних органів до 30 квітня 2015 року. 

«Також повідомляємо, що дана інформація буде оприлюднена на сайті «Нафтогазу України»», - додали в компанії. 

Читайте також"Нафтогаз" зобов'язали оприлюднити основні показники руху грошей

Крім заробітної плати керівника «Нафтогазу», УНІАН також цікавився доходами членів правління компанії, але в офіційній відповіді прес-служба НАК даної інформації не надала. 

У розмові з агентством керівник прес-служби Олена Осмоловська пояснила, що члени правління НАК «Нафтогаз України» поки що визначаються, чи будуть вони публікувати свої доходи, оскільки чинне законодавство не зобов'язує топ-менеджмент держкомпанії розкривати власні доходи. 

Читайте такожКоболєв сподівається, що порушення РФ домовленостей призведе до збільшення поставок газу з ЄС

Довідка УНІАН. За повідомленнями ЗМІ, посадовий оклад прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка становить 6640 грн. Посадовий оклад віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єра – міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства, віце-прем'єра – міністра культури і міністра Кабінету міністрів становить 6109 грн.

НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більш як 97% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

«Нафтогаз України» в 2013 році збільшив чистий збиток на 14% - до 12,521 млрд грн з 10,968 млрд грн у 2012 році. Дефіцит компанії за 2014 рік становив 110 млрд грн.