REUTERS

Відео дня

Про це він сказав під час зустрічі із заступником голови Кабінету міністрів, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим.

«Україна готова та зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу, як альтернативного джерела», - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що відносини між Україною і Туркменістаном перебувають на високому рівні. 

Читайте такожУкраїна з початку місяця імпортувала понад мільярд кубів газу з ЄС

У свою чергу Мередов підкреслив, що Україна є надійним партнером для Туркменістану, і його країна прагне в подальшому розвивати торговельно-економічну співпрацю. Він наголосив на позитивному досвіді роботи українських компаній у різних галузях туркменської економіки, зокрема в нафтогазовій сфері, реалізації великих інфраструктурних проектів тощо.

Порошенко звернув увагу на те, що Україна має потужний комплекс енергетичного машинобудування, і українські державні підприємства зацікавлені в поставках турбін та компресорних станцій до Туркменістану.

Читайте такожУкраїна з 1 квітня не купуватиме газ у Росії

Сторони також обговорили можливість відновлення авіасполучення між країнами та розвиток співпраці в гуманітарної сфері, зокрема проведення Днів культури. 

Порошенко також запросив туркменських інвесторів в Україну.

Мередов передав президенту України запрошення від президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова відвідати його країну. У свою чергу Порошенко запросив туркменського колегу відвідати Україну.