REUTERS

Державне підприємство «Енергоринок», оператор гуртового ринку електроенергії України, за результатами відкритого тендеру уклало договір з «Ощадбанком» на залучення двох кредитів на суму 500 млн грн строком на 1 рік.

Про це йдеться в повідомленні підприємства, опублікованому на сайті «Державні закупівлі».

«Енергоринок» залучив кредит з метою здійснення розрахунків з енергогенеруючими компаніями для підтримки останніми 100% розрахунків з вугільними підприємствами.

Відео дня

Згідно з повідомленням, договір укладений 31 березня.

Як повідомляв УНІАН, у середині березня «Енергоринок» за результатами відкритого тендеру вибрав "Ощадбанк" для залучення двох кредитів на суму 500 млн грн строком на 1 рік. За користування позиковими коштами підприємство заплатить «Ощадбанку» по 119 млн грн (238 млн грн за всю суму кредиту).

У тендері також приймав участь «Перший український міжнародний банк», який програв торги, зажадавши більшу суму за надання 500 млн грн кредитних коштів - 175 млн грн.

Довідка УНІАН. Держпідприємство "Енергоринок" виконує роль гуртового постачальника електричної енергії, розпорядника системи розрахунків гуртового ринку електричної енергії України.

«Державний ощадний банк України» («Ощадбанк») зареєстровано Національним банком України 31 грудня 1991 року і входить до групи найбільших банків України. 100% акцій банку належать державі.